Hotel wordt nieuwe woonplek

In Sneek wordt een voormalig hotel getransformeerd naar geschikte huisvesting voor mensen met een verstandelijke beperking. In een zoektocht naar mogelijkheden voor nieuwe huisvesting is dit op ons pad gekomen, aldus Bert Pathuis. In opdracht van Talant is hij op zoek gegaan naar geschikte locaties om nieuwe woonvoorzieningen te realiseren. Het voormalige Stay Okay hotel met 60 kamers en allerlei restauratieve- en facilitaire ruimten stond leeg, gesitueerd op een prachtige locatie in Sneek aan de Houkesloot.

Als zoiets op je pad komt moet er snel geschakeld worden. Samen met een projectontwikkelaar, belegger, hebben we de haalbaarheid van deze transformatie onderzocht. Ons concept past in dit plan. Door twee hotelkamers samen te voegen tot een zelfstandig appartement wordt het hotel in feite omgevormd tot een gewoon woningbouwproject met veel gemeenschappelijke ruimten, betaalbaar, marktconform, geschikt voor meerdere doelgroepen en daarmee heel toekomstbestendig. We voegen daar zorginfrastructuur en zorgtechnologie aan toe.

Talant en de belegger zijn de samenwerking aangegaan. De voorbereidingen voor dit project hebben een jaar geduurd, inclusief de wijziging van de bestemming en het verkrijgen van de omgevingsvergunning. De bouw loopt nu, duurt een half jaar en in juni 2018 wordt het project opgeleverd; al met al mooi teamwork tussen de zorgmensen van Talant, Bureau vastgoed van Talant, de projectontwikkelaar, belegger. Pathuis en Partners heeft hierbij de  rol als huisvestingsadviseur en voert de regie in opdracht van Talant.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht