Onderzoek naar herbestemming Stad en Esch Zuideinde van start

Midden in de stad Meppel staan, aan het Zuideinde 76 en de Prinses Marijkestraat, twee monumentale schoolgebouwen met daarnaast een sportterrein.

stad en esch

Sebastiaan Dam, huisarts in Meppel,  Henk Keur van Keur Vastgoed, Jan de Boer van De Boer management + beheer en Bert Pathuis van Pathuis en Partners hebben een onderzoek opgestart  voor het herbestemmen van deze locatie. De initiatiefnemers zijn van mening dat door een  koppeling tussen wonen, zorg, dienstverlening, hotel en cultuur een goede invulling gegeven kan worden voor deze locatie. 

Het nieuwe wonen   
Het nieuwe wonen gaat uit van een goede woonomgeving met voorzieningen en zorg op afroep.  We merken dat steeds meer mensen, voornamelijk senioren, zoeken naar een vertrouwde woonplek om zo lang woonkamermogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen met gebruik van diverse comfortdiensten en de zorg nabij zonder het gevoel te hebben in een zorgcomplex te wonen  Dat betekent dat de bewoners bij een toenemende zorg of hulpvraag gewoon in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

Op de sportvelden zouden grondgebonden woningen en appartementen gerealiseerd kunnen worden die de voorzieningen van het oude schoolgebouw kunnen gebruiken.
 
Het nieuwe hotel     
Een hotel zou goed kunnen passen in de bestaande gebouwen van Stad & Esch. Het hotel is een zelfstandige moderne onderneming waarbij de faciliteiten en de dienstverlening volledig in het teken staan van gastvrij en gezond vertoeven in Meppel.  In het hotel komen overnachtingsfaciliteiten met een culinair, hotelrestauratief hart en samen met schouwburg Ogterop verschaft dit een culturele beleving. Deze combinaties zijn aantrekkelijk voor zowel de toeristische als de zakelijke markt. De hoteldiensten zoals het restaurant, de wellness, de huishoudelijke diensten en de receptiefunctie staan tevens in dienst van het wonen. Bovendien kan er een zorgsteunpunt gerealiseerd worden. Bewoners die uiteindelijk zorg behoeven kunnen gebruik maken van deze zorg.
 
Door de grootschaligheid van de gebouwen zou er nog ruimte over kunnen blijven voor cultuur zoals bijvoorbeeld een museum en andere lokale initiatieven of andere bedrijvigheid om het hotel en het wonen te versterken.

« Terug naar het nieuwsoverzicht