Veel belangstelling voor het wonen op het Erf bij Huis te Zeijen

Het unieke van dit project is de koppeling tussen een Bed and Breakfast en de 16 woningen. De service en dienstverlening wordt door de B&B verstrekt. Thuiszorgorganisatie “Beter Thuis Wonen” bemant het zorgsteunpunt. Op deze manier worden wonen, toerisme en zorg aan elkaar verbonden. Door de verbinding van deze verschillende activiteiten is een rendabele bedrijfsvoering mogelijk, zelfs op kleine schaal. Bewoners in het dorp Zeijen kunnen ook gebruik maken van deze dienstverlening. Beter Thuis Wonen gaat uit van dorpszorg. Ondertussen hebben zich al zorgmedewerkers uit Zeijen aangemeld die graag hun diensten in eigen dorp aanbieden. Op het terrein van wonen, zorg en toerisme ontstaat nieuwe lokale werkgelegenheid.

Dit project toont aan dat de zorg ook op kleinschalig niveau haalbaar is en dat mensen met een zwaardere zorgvraag niet meer naar een instelling hoeven, maar gewoon in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Bert Pathuis vindt dat je de toekomst voor de senioren in Nederland niet moet benaderen vanuit zorg maar vanuit gezond vertoeven. Op het erf Huis te Zeijen is er altijd wel iemand die een oogje in het zeil houdt, omdenken.

Uit reacties van de aanwezigen blijkt dat er veel belangstelling bestaat om hier te gaan wonen. De bedoeling is in november met potentiele belangstellenden het plan verder uit te werken en dat zij zelf hun woonwensen kenbaar kunnen maken. Kr8architecten gaat dan met de plannen aan de slag en zal in januari een voorlopig ontwerp presenteren.  Met Beter Thuis Wonen wordt al gekeken hoe de zorg- en dienstverlening gestalte kan worden gegeven. 

U kunt door op onderstaande link te klikken de brochure downloaden www.pathuispartners.nl/files/bestanden/HuisteZeijen1.pdf

Wilt u op de hoogte gehouden worden middels een nieuwsbrief of wilt u meer informatie over dit project dan kunt u hiervoor contact opnemen met Steenhuis Makelaars telefoonnummer 0592 -  318 000 of via info@steenhuis.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht